CMS, SEO en content; 3 basisbegrippen als je een website wilt gaan beheren

Je hebt de knoop eindelijk doorgehakt: je gaat je eigen bedrijf beginnen. Je hebt je plan gemaakt, hebt je aangemeld bij de Kamer van Koophandel en bent klaar om aan de slag te gaan. Het beste waar je dan mee kunt beginnen is een all in 1 website laten maken. Dit is tegenwoordig relatief goedkoop en hier krijg je belangrijke voordelen voor terug. Drie hiervan hebben te maken met CMS, SEO en content.

CMS

De afkorting CMS staat voor Content Management System en dit is het systeem waarmee jij je website kunt updaten en aanpassen. De meeste professionele websiteontwerpers bieden dit als deel van hun pakket aan. Het CMS moet makkelijk zijn en ook voor leken te bedienen. Dan kun je nadat je website is ontworpen en online is gegaan het onderhoud zelf doen zonder hier een webdesigner bij nodig te hebben.

SEO

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimisation, Zoekmachine Optimalisatie in het Nederlands, en dit bepaalt hoe snel jouw website naar voren komt in de zoekresultaten van de grote zoekmachines zoals Google en Bing. Een webdesigner zal hier extra aandacht aan besteden en zorgen dat jouw website hieraan voldoet. Toch is het niet slecht hier vervolgens zelf mee aan de slag te gaan en bij te houden, want als jouw website niet vindbaar is, is hij eigenlijk nutteloos.

Content

De content, oftewel de inhoud, van jouw website is essentieel en een professioneel webdesign bureau weet precies waar aandacht aan te besteden. Door bijvoorbeeld bepaalde zoektermen strategisch te plaatsen zal je website beter te vinden zijn. Als je links plaatst tussen de verschillende pagina’s zal de SEO worden bevorderd. Korte en krachtige teksten, relevante pagina’s en duidelijke informatie zijn allemaal erg belangrijk als je wilt dat bezoekers je website niet alleen vinden, maar vervolgens ook blijven hangen.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *